Kies de juiste wijn bij een pittig Aziatisch gerecht dat je op tafel zet.

Met de verse en kleurrijke ingrediënten uit Azië kun je heel verfijnde en gezonde gerechten maken. De smaken van de exotische kruiden en specerijen worden veelal gecombineerd met witte rijst, nasi, bami of mie. Maar let op: rode peper, citroengras, gember en ketjap zijn soms best wel overheersend. Dat vraagt om een wijn bij pittige gerechten die voldoende tegenwicht kan bieden.

Het scherpe van de peper moet af en toe geblust worden. Deze wijn heeft hiervoor een miniem zoetje. Deze wijn van 100% Muscat Petit Grain is een topper. Domaine Bella Vista in het zuiden van Frankrijk, dicht bij de Spaanse grens heeft van 100% Muscat Petit Grain een mooie uitgebalanceerde wijn gemaakt. Lekker fris, bloemig, citrusvruchten en groene appel. Bovendien biologisch geteeld..

Bekijk de recepten

STAAT ER IETS ANDERS OP HET MENU?