Geitenkaas-druivensalade

Recept Geitenkaas-druivensalade

Deze biologische wijn uit de Côtes du Rhône is gemaakt van 100% Grenache. De kleur is namelijk lichtgeel met een gouden weerspiegeling. Grapefruit, witte bloemen en een lichte houttoets kenmerken deze zachte elegante wijn. Heerlijke wijn bij geitenkaas salade met pijnboompitjes bijvoorbeeld. Honing met geitenkaas is heerlijk. Honing en deze wijn gaan echter minder goed samen. Meng de honing dus goed!

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor en klop met een garde de olie, wijnazijn, mosterd en honing tot een egale vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de ui in dunne ringen en de druiven doormidden. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.
  3. Leg de geitenkaas op bakpapier en besprenkel met een scheutje olie. Schuif de bakplaat vlak onder de grill en laat ze in enkele minuten zacht en lichtbruin worden. Rooster de pijnboompitjes of walnoten vervolgens in een koekenpan.
  4. Verdeel de salade over borden en besprenkel wederom met een scheutje olijfolie. Leg dan op elk bord enkele plakjes geitenkaas en bestrooi met de pijnboompitjes.
  5. Geniet ten slotte van de combinatie van de heerlijke wijn bij geitenkaas!

Ingrediënten – 4 personen

150 gemengde sla
75 gr rucola
250 gr rode druiven
1 rode ui
1 granny smith appel
200 gr geitenkaas
4 el pijnboompitjes (of walnoten)
Flinke scheut goede olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 el frans mosterd
1 el honing
Peper en zout

[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”3435″]