fbpx

Gegrilde Calamares

gegrilde calamares
 

Gegrilde Calamares

Breng het zuiden van Europa naar je keuken met dit heerlijke mediterraanse gerecht, gegrilde calamares met knoflook en citroen. Een explosie van smaken die perfect passen bij een wijn uit het gebied, Côtes Catalanes, Frankrijk. Deze Petit Salto van gelijke delen Macabeu en Grenache Gris, is heerlijk fris met mooie zuren en ziltige mineralen. Een perfecte wijn bij dit gerecht.

 

Bereiding

Spoel de calamares schoon en dep droog.

Rasp de schil van 1 citroen, meng de geraspte schil met het sap van twee citroenen, olijfolie, 2 knoflooktenen fijngehakt en schep de calamares door de marinade. Dek af en laat 30 marineren op een koele plaats.

Gril de calamares ongeveer 5 minuutjes in een grillpan (of op de barbecue). Kruid met grof zeezout en verse peper en bestrooi met een deel van de fijngehakte bladpeterselie.

Snijd de ciabatta in mooie repen en gril even in de grillpan waar je de calamares net in hebt gebakken. Bestrijk tussentijds met knoflook en tomaat tot deze mooi goudbruin zijn.

Snijd de tomaten in blokjes en meng met de ragfijn gesneden sjalotjes en de geperste knoflook doorheen. Bestrooi met de overige peterselie en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met verse peper en zout.

 

Geniet ervan.

 

Ingrediënten

4 personen

  • 500 gr calamares
  • 3 citroenen
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • Platte peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Ciabatta
  • 4 grote tomaten
  • 2 Sjalotjes, ragfijn
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Olijfolie extra vierge