Gebakken zalm met ratatouille

Gebakken zalm met ratatouille

Healthy chef & tv-kok Mathijs Vrieze: “Deze Chardonnay, Macon Village uit de Bourgogne ruikt naar witte bloemen en je proeft wat tonen van citrus en tropisch fruit. Ik heb er een mooi bijpassend gerecht bij bedacht.

Ik maak een heerlijk gerecht met zacht gebakken zalm met daarbij een lekkere ratatouille en krieltjes. De kruidige jus erbij met kappertjes en knoflook maakt het helemaal af.”

Bereiding

1. Begin met het stomen van de kriel aardappelen. Zet een pan met een klein laagje water op het vuur met het deksel op de pan.

2. Voor de ratatouille kun je verschillende groente gebruiken. Snijd de winterpeen, courgette, paprika, tomaten en ui in gelijke blokjes. Doe dat met een scherp mes en verbeter je snijtechniek waardoor snijden makkelijker en sneller gaat. Bak de groenten in een scheutje olijfolie en roer regelmatig door.

3. Bak de zalm op de huid in een koekenpan op gematigd vuur in een paar druppels olijfolie. De warmte trekt langzaam door de zalm waardoor hij super zacht wordt. En de huid die kun je ook heerlijk opeten, die wordt lekker krokant. Haal de zalm half gaar uit de pan en verpak in een stuk aluminiumfolie.

4.Smelt een klontje roomboter in de koekenpan. Bak hierin fijngehakte knoflook, de kruiden en kappertjes tot een heerlijke kruidige jus. Maak de borden op en breng de krieltjes op smaak met grof zeezout en de ratatouille met grove peper. Leg de zalm bovenop en schenk de kruidige jus eroverheen.

Geniet van deze gebakken biefstuk met een heerlijke glas Chardonnay. De perfecte match!

Eet smakelijk!

Ingrediënten –  4 personen

  • 300 gram zalm met huid 
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 400 gram krieltjes
  • 2 klontjes roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetl. kappertjes
  • 4 eetl. verse peterselie en dille
Nieuw
10,90