fbpx

Gebakken parelhoenfilet met roomsaus

Gebakken parelhoenfilet met roomsaus

Deze Odisseia Branco uit de Douro, Portugal is een volle, frisse wijn met een romig tintje. Deze blend heeft een neus van ananas, citrus en verse boter. Deze wijn past daardoor goed bij vis, maar ook bij gevogelte. Ik maak gebakken parelhoen met roomsaus en speciale hasselback aardappelen uit de oven.

Bereiding

Kies goede aardappelen, want dat bepaald voor een groot deel de smaak. Snijd de aardappelen in. Door een houten spatel te gebruiken krijg je mooie sneetjes tot bijna de onderkant.

Maak een kruidige olie van olijfolie met knoflook en rozemarijn. Dat kan in de vijzel, maar ook met het mes. Meng dit goed door de gesneden aardappelen.

Bak de aardappelen in een voorverwarmde heteluchtoven op 210 graden ongeveer 30 minuten. Verdeel ze over een plaat of schaal met de gesneden kant naar boven.

Snijd de bloemkool in plakken. Leg op een bakplaat en besmeer met wat piccalilly. Rooster deze mee in de oven.

Bak de parelhoen in een koekenpan op hoog vuur in een beetje olie en boter. Beweeg door de kan en keer om. Zet daarna het vuur iets lager zodat de parelhoen gelijkmatig kan garen.

Haal de parelhoen uit de pan en maak in de braadjus de saus van kookroom met een beetje masala specerijenmix.

Maak de borden op. Serveer de geroosterde bloemkool met een klodder piccalilly en wat verse tijm, en de parelhoen met de hasselback aardappeltjes en roomsaus. Serveer er een heerlijk glaasje Odisseia bij.

Ingrediënten –  4 personen

  • 2 parelhoenfilets

  • 150 ml kookroom

  • 2 theel masala specerijenmix

  • 1 bloemkool

  • 500 gram rode aardappelen

  • verse rozemarijn en tijm

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 eetl. picalilly

10,90