fbpx

Gebakken gamba’s met knoflook

gebakken gamba's met knoflook

Gebakken gamba’s met knoflook

De eenvoud van dit gerecht is dat wat hem siert, naast de heerlijke smaak uiteraard. Een gamba heeft vaak echt niet meer nodig dan wat knoflook, olie en eventueel citroen, om heel lekker te zijn.  Snel, makkelijk en lekker dat is toch wat we willen. De Bianco is knapperig, sappig, exotisch met hints van citrus, appel, perzik, watermeloen en passievrucht, en tegelijkertijd met een grote volheid. Lekker als aperitief, heerlijk bij gerechten met vis, specifiek schaaldieren.  Dit is de beste wijn bij gebakken gamba’s omdat bij dit gerecht een wijn hoort die fris is met fijne zuren.

 

Bereiding

Pel de gamba’s en verwijder het donkere darmkanaal, haal de kop eraf maar laat de staart zitten. Dep ze vervolgens goed droog.

Snijd de knoflook en de rode peper in fijne, dunne plakjes.

Verhit in een pan de olie en voeg de rode peper en de knoflook toe. Voeg de gamba’s toe en bak deze tot deze mooi roze zijn.

Voeg de citroensap toe. Schep de gamba’s uit de olie en leg ze op een bord Strooi er de peterselie over. 

Serveer met lekker knapperig brood

Geniet ervan

 

Ingrediënten

2 a 3 personen

  • 400 gr ongekookte gamba’s
  •  50 ml olijfolie
  •  2 tenen knoflook in plakjes
  •  1/2 rode peper
  •  2 el citroensap
  •  fijngesneden peterselie
  • Zwarte Peper
  • Zeezout