fbpx

Gebakken Coquilles

gebakken coquilles

Gebakken Coquilles

De volle, zachte smaak van de coquille heeft eigenlijk maar weinig nodig. Wij combineren ze alleen met wat sesamzaad om het doorweven hout in deze wijn Fine Fleur van Domaine La Toupie, nog beter tot haar recht te laten komen. Dit is een indrukwekkend begin van je diner en eigenlijk heel eenvoudig om te bereiden. Het belangrijkste is dat je deze parels niet te lang bakt.

 

Bereiding

Haal een half uur voor bereiding de wijn uit de koelkast.

Spoel de coquilles schoon en dep droog.

Breng een koekenpan op temperatuur en laat hierin de sesamzaadjes bruin worden zonder boter of olie. Zet weg en combineer met de zwarte sesamzaadjes.

Strooi wat zout en peper op de bovenkanten van de coquilles. Laat je pan goed heet worden en doe de olijfolie erin. Bak de coquilles met de gekruide kant naar beneden ongeveer 1,5 tot 2 minuten. Raak ze niet aan tijdens het bakken. Bestrooi ook de andere kant met peper en zout.

Voeg voordat je de coquilles omdraait, een paar klontjes boter in de pan om ze makkelijker te keren. Doe nog een klontje boter in de pan en bak ook deze zijde van de coquilles 1,5 tot 2 minuten. Draai het vuur uit. Ze zijn gaar als ze stevig zijn als je erin knijpt.

Snijd de onderkant van de asperges en snijd in grove stukken. Bak de groene asperges in een koekenpan met de fijngesneden sjalot, de  fijngesneden knoflook en de tuinerwten en sauteer deze. Doe er een beetje citroensap bij.

Haal de coquilles uit de pan en doop deze aan een zijde door het mengsel van sesamzaadjes en serveer ze op een bedje van de asperges en tuinerwten. Garneer met een schijfje citroen.

 

Heerlijk met een glas Fine Fleur Domaine La Toupie.

Ingrediënten

4 personen

  • 12 Coquilles
  • 3 el sesamzaadjes
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • 1 citroen
  • 3 el roomboter
  • 12 groene asperges
  • 120 gr tuinerwten
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook