Gamba’s gebakken in citroenboter met tagliatelle

Deze pecorino is goudgeel van kleur en je ruikt citrusfruit en witte bloemen. Hij is vol en fruitig van smaak en de zuren zijn mooi in balans. Mede door de spicy afdronk past deze wijn perfect bij gebakken gamba’s in citroenboter met tagliatelle.

1. Maak de citroenboter door in een steelpannetje de roomboter op laat vuur te verhitten. Was de citroen en rasp het bovenste laagje van de gele schil. Voeg toe aan de boter en roer door.

2. Kook de tagliatelle in ruim water ‘al dente’ (beetgaar) af. Je kunt elke tagliatelle hiervoor gebruiken. Zelf heb ik gekozen voor een variant met spinazie.

3. Snijd de sperziebonen in kleine stukjes. Snijd ook de courgette, ui en knoflook fijn.

4. Bak de gesneden groenten op hoog vuur aan in een hapjespan in een beetje van de citroenboter. Bak de gamba’s enkele minuten in een koekenpan op hoor vuur in veel citroenboter. Keer regelmatig om.

5. Voeg de uitgedampte tagliatelle toe aan de groenten. Zet het vuur laag en breng op smaak met zout en peper.

6. Maak de borden op met de tagliatelle, groenten en gamba’s. Garneer met rucola sla, avocado, citroensap, extra vergin olijfolie en verse gesneden munt.

Ingrediënten –  2 personen

  • 50 gram roomboter
  • 1 citroen
  • 160 gram tagliatelle
  • 250 gram gamba’s (rauw)
  • 200 gram sperziebonen
  • ½ courgette
  • 1 zoete witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetrijpe avocado
  • een handje rucola sla
  • 2 takjes verse munt
  • 1 eetl. extra vergin olijfolie