Flank Steak Rollade Balsamico
Primitivo Riserva, een stevige wijn, maar toch heerlijk fruitig, kruidig en zijdezacht. Deze Riserva vraagt om een gerecht met volle smaken en een klein zoetje. De rollade van Flank Steak, Pancetta, vijgen, balsamico en gesmoorde sjalotjes, vormt een gouden combinatie met deze heerlijke Italiaanse wijn.
Bereiding
Laat de Flank Steak rustig op kamertemperatuur komen.
Kneus het venkelzaad in een vijzel. Verwarm op laag vuur ca. 8 el balsamicoazijn. Pers de tenen knoflook, ris de blaadjes van de tijm en voeg samen met het venkelzaad toe aan de marinade. Roer de marinade goed door zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
Leg de Flank Steak uit en snijd aan beide uiteinden iets in, zodat een lange lap ontstaat. Breng op smaak met peper en bestrijk het vlees met de marinade. Rol het vlees vanaf de lange zijde op en beleg rondom met de pancetta.
Schroei de rollade in een braadpan aan alle kanten dicht. Snijd de sjalotjes en vijgen in partjes. Leg de sjalotjes en vijgen rondom het vlees en schuif het vlees er voorzichtig een beetje bovenop. Besprenkel met balsamicoazijn en breng op smaak met een beetje peper.
Braad de rollade gedurende ca. 15 minuten af in de oven op 160 °C, totdat het vlees een kerntemeratuur van 48 °C heeft bereikt. Laat de rollade ca. 5 minuten onder aluminiumfolie rusten voordat je deze aansnijdt.
Serveer hierbij spruitjes en een aardappelgerecht.
Geniet ervan.
Ingrediënten
4-6 personen
- 1 kg Flank Steak
- 200 gram Pancetta
- 400 gram sjalotten
- 4 verse vijgen
- balsamicoazijn
- 8 tenen knoflook
- een bosje verse tijm
- 2 el venkelzaad