fbpx

De ultieme burger

De ultieme burger

Bereid je voor, want na deze burger kan je de hele avond niks meer. Drink hier een wijn bij die de smaken van de burger niet overheerst, maar zelf wel tegen een stootje kan. Wij van DeBesteWijnBij hebben natuurlijk de beste wijn hierbij uitgekozen en dat is onze Portugese topper: Odisseia Tinto. Genoeg fruit, goed te drinken en met mooie tannines.

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng in een kom alle burger ingrediënten en kneed tot een geheel. Verdeel in 4 gelijke stukken en rol deze strak tot een bol.
Verdeel de bollen over een bakplaat bekleed met pakpapier en druk de burgers goed plat. Zet in de oven voor 25 minuten. Keer de burgers halverwege even om.

Maak ondertussen de guacamole van een rijpe avocado*. Maak de avocado schoon en prak met een vork tot een mousse. Snij de sjalot, knoflookteen en koriander fijn en snij de tomaat in kleine blokjes. Voeg dit toe aan de avocado. Knijp er een halve limoen er boven uit en breng op smaak met peper en zout.

Bak de bacon in een koekenpan zonder olie knapperig en bak in een andere pan de eitjes.

Nu is het tijd om de burger te bouwen. Begin met een handje nachos. Leg de burger hierop vervolgd door de bacon en een eitje. Eindig met de gerapte kaas en eventueel jalapeños. Smeer in het andere kant van het broodje de guacamole en leg deze op de toren. Druk goed aan en eetsmakelijk.

  •  

*Vind je het lastig om een juiste avocado te kiezen? Dan geef ik je graag de volgende tips: zodra je rondom de avocado drukt moet deze zacht zijn. Niet te zacht, want dan is deze rot. Haal vervolgens het topje van de avocado eraf. Als de avocado hier mooi groen is, heb je een topper te pakken. Is deze bruin of zelfs beschimmeld? Laat hem liggen!

Ingrediënten –  4 burgers

  • 4 burger brood (bolletjes)

  • Bacon

  • Jalapeños (naar wens)

  • Gebakken eitjes

  • Geraspte kaas

  • Nacho Chips naturel

  • Burger

  • 500 gram half om half gehakt

  • 1 ei

  • 2 eetlepels paneermeel

  • Sjalotje, fijngesnipper

  • handje koriander, fijngehakt

  • 1 eetlepel ketjap

  • Peper

  • Zout

  • 1 theelepel Sriracha saus

  • Guacamole

  • Avocado

  • Sjalotje

  • 1 knoflookteentje

  • Koriander

  • Tomaat

  • Limoen

  • Peper

  • Zout