fbpx

De lekkerste Spaghetti Bolognese

spaghetti bolognese - de bestewijnbij

Heerlijk vol van smaak

Spaghetti Bolognese is altijd goed. Er zijn ontelbaar veel recepten te vinden en ieder heeft zo zijn eigen recept. Wij zijn vooral gek op deze variant met rode wijn, wat de saus een volle smaak geeft. Gebruik een goede pasta, een goede wijn en tot slot een beetje geduld en liefde.

Bereiding

1. Snipper de ui, snij de wortel en paprika in kleine blokjes en snij de bleekselderij in boogjes.


2. Doe de olijfolie in een grote pan en bak de groente 3 min. zachtjes. Voeg hierna het gehakt en de knoflook toe. Bak tot het gehakt rul is.


3. Voeg de rode wijn toe en laat 3 minuutjes sudderen. Voeg daarna ook de tomato frito toe en de kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper en laat 15 tot 30 minuutjes sudderen op laag vuur. Als de saus te dik is kun je nog wat wijn of water toevoegen. Is de saus te dun? Laat dan wat langer sudderen.


4. Kook wanneer de saus bijna klaar is de pasta volgens de verpakking beetgaar.


5. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep de saus over de spaghetti. Extra lekker met een beetje geraspte kaas. Ter garnering kun je nog wat verse basilicum toevoegen.

Welke wijn drink je bij deze spaghetti? De uitgesproken smaken zijn perfect te combineren met onze Ava, een biologische rode wijn uit Zuid-Frankrijk. Het minuscule zoetje in deze Fransoos maakt ‘t de perfecte smaakcombinatie met de Italiaanse gerechten. Rood fruit en kruiden, vol, krachtig en toch niet zwaar.

Ingrediënten –  4 personen

  • 500 gr spaghetti
  • 500 gr tomato frito
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 250 ml rode wijn
  • 1 ui
  • 200 gr winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 paprika