Coq Au Vin
Een échte Franse klassieker; kip in rode wijn. Een makkelijk en heerlijk stoofpotje. Ideaal om voor te bereiden als je gasten hebt.
Bereiding
- Smelt de roomboter in een grote stoofpan en stoof de sjalotjes glazig. Voeg de spek toe en bak even mee.
- Voeg de stukken gevogelte toe en bak ze aan alle zijden bruin.
- Voeg de knoflook en de wortelen aan het stoofpotje toe en kruid met tijm, laurier, peper en zout. Strooi de bloem erover en laat even meebakken.
- Giet de wijn en de kippenbouillon erbij en laat daarna een uur met deksel op een zacht vuurtje sudderen.
- Voeg ten slotte de kastanjechampignons toe en laat nog 15 minuten stoven. Controleer als laatste of alles goed gaar is.
Geniet ervan!
Ingrediënten – 4 personen
- roomboter
- 300 g sjalotjes, grote exemplaren gehalveerd
- 200 g gerookt spek, in reepjes
- 1 haan, in stukken
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 300 g wortelen, in stukken
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- twee eetlepels bloem
- 500 ml rode wijn
- 250 ml kippenbouillon
- 500 g kastanjechampignons, grote exemplaren in vieren, kleinere gehalveerd