Coq Au Vin

Coq Au Vin

Een échte Franse klassieker; kip in rode wijn. Een makkelijk en heerlijk stoofpotje. Ideaal om voor te bereiden als je gasten hebt.

Bereiding

  1. Smelt de roomboter in een grote stoofpan en stoof de sjalotjes glazig. Voeg de spek toe en bak even mee.
  2. Voeg de stukken gevogelte toe en bak ze aan alle zijden bruin.
  3. Voeg de knoflook en de wortelen aan het stoofpotje toe en kruid met tijm, laurier, peper en zout. Strooi de bloem erover en laat even meebakken.
  4. Giet de wijn en de kippenbouillon erbij en laat daarna een uur met deksel op een zacht vuurtje sudderen.
  5. Voeg ten slotte de kastanjechampignons toe en laat nog 15 minuten stoven. Controleer als laatste of alles goed gaar is.

Geniet ervan!

Ingrediënten – 4 personen

  • roomboter
  • 300 g sjalotjes, grote exemplaren gehalveerd
  • 200 g gerookt spek, in reepjes
  • 1 haan, in stukken
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 g wortelen, in stukken
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • twee eetlepels bloem
  • 500 ml rode wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 500 g kastanjechampignons, grote exemplaren in vieren, kleinere gehalveerd
[ux_products type=”row” columns=”1″ ids=”3439″] [ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”166″]