fbpx

Citroentaart

Citroentaart

Deze gewürztraminer past mooi bij deze citroentaart.
Soms heb je trek in wat zoets, maar wat ook weer niet te machtig is. Deze citroentaart is zoet, maar niet te machtig net zoals deze wijn, een ideale combinatie.
De gewürztraminer heeft een groot aromatisch pallet met exotisch fruit, noten en perzik. In de mond is de wijn heerlijk zacht met veel smaak met een lange afdronk die niet te zuur is. 

Bereiding

Rasp de schil van 1 citroen.
Vermeng de boter met 150 gram bloem, 45 gram suiker, vanillesuiker en de citroenrasp. Kneed dit tot een deeg.

Vet de springvorm in met boter en bestrooi met een beetje bloem. Doe het deeg in de vorm en druk goed aan. Vergeet de zijkanten niet. Zet vervolgens het deeg voor 15 minuten in de koelkast. Perfect voor de oven om op een juiste temperatuur van 200 graden te komen. Prik nog een aantal gaatjes met een vork in het deeg voordat je hem in de oven stopt. Bak de taart voor 10 minuten.

Maak ondertussen de citroenvulling.
Rasp de helft van de andere citroen en pers het sap van 1 citroen.
Klop de eieren met de 180 gram suiker en shot Cointreau luchtig. Voeg de 25gram bloem toe samen met de citroenrasp en sap en mix dit nog even goed. Giet de vulling in de taart en bak hem nog eens 10 minuten. De vulling moet in het midden nog een beetje vloeibaar zijn. Dit wordt stijf zodra de taart afkoelt.

Hoe moeilijk het ook is, de taart moet afkoelen. Laat hem het liefst nog een nacht in de koelkast staan. Strooi voor het serveren nog poedersuiker erop en serveer het eventueel met een bolletje ijs of slagroom.

Ingrediënten

  • 100 gram boter in blokjes, met nog wat extra om de bakvorm in te vetten

  • 175 gram bloem, met nog wat extra voor de bakvorm.

  • 225 gram suiker

  • 1 zakje vanille suiker

  • 2 citroenen

  • 3 eieren

  • 1 shot Cointreau (optioneel)

  • springvorm 24 diameter