Chocolademousse

Recept chocolademousse

Wil jij het diner afsluiten met een heerlijk nagerecht? Met dit recept voor heerlijke chocolademousse ben je binnen 20 minuten klaar met de bereiding. Na het bereiden moet de mousse 2 uur opstijven in de koelkast. Even geduld hebben dus, maar daarna is het smullen geblazen. 

Je zult er niet zo snel bij stil staan, maar een port past ook heerlijk bij chocolade desserts. De zoetheid van het dessert versterkt de zoetheid van de port wat mooi met elkaar combineert.
Deze Ruby port heeft een robijnrode kleur en ruikt naar rijp fruit, vijgen en heeft een hint van vanille. De rijke en gulle smaken zijn goed in evenwicht en passen uitstekend bij chocolade en karamel. 

Stappenplan 

Stap 1: Hak de 150 gram pure chocolade fijn

Stap 2: Laat de fijngehakte chocolade circa 5 minuten smelten in een kom boven een pan kokend water (ook wel au bain-marie genoemd). Roer de chocolade goed door tot al het chocolade is gesmolten.

Stap 3: Pak de 2 middelgrote eieren en split deze. Mix het eiwit voor ongeveer 5 minuten stijf. 

Stap 4: Doe de slagroom in een grote kom en klop deze ongeveer 3 minuten.

Stap 5: Klop de eierdooiers los met de garde en roer de suiker erdoor heen.

Stap 6: Pak de gesmolten chocolade en roer deze door het eidooier- suikermengsel. Voeg daarna ook de slagroom toe.

Stap 7: Spatel het eiwit als laatste voorzichtig door het chocolademengsel.

Stap 8: De laatste stap is om de chocolademousse te verdelen in een aantal glazen of kopjes. Dek dit goed af en zet ze koud in de koelkast en wacht minimaal 2 uur zodat jouw chocolademousse goed opstijft.

Stap 9: Eet smakelijk!!!

Bereidingstip!

Maak het gerecht extra lekker door geschaafde witte chocolade of blauwe besjes toe te voegen als garnering. 

 

 

Wat heb je nodig?

  • Mixer
  • Spartel
  • Garde
  • Pan
  • 3 kommen

Ingredienten

  • 150 gram pure chocolade (78%)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 ml verse slagroom
[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”4137″]