Chocolademousse

Recept chocolademousse

Wil jij het diner afsluiten met een heerlijk nagerecht? Met dit recept voor heerlijke chocolademousse ben je binnen 20 minuten klaar met de bereiding. Na het bereiden moet de mousse 2 uur opstijven in de koelkast. Even geduld hebben dus, maar daarna is het smullen geblazen. 

Serveer de chocolademousse met onze Ambré uit 1993. Deze 25 jaar oude goudbruine dessertwijn heeft een intense en complexe geur van gekonfijt fruit, rozijnen, krenten, noten en karamel. De rijke en gulle smaken zijn goed in evenwicht en passen uitstekend bij chocolade en karamel. 

Stappenplan 

Stap 1: Hak de 150 gram pure chocolade fijn

Stap 2: Laat de fijngehakte chocolade circa 5 minuten smelten in een kom boven een pan kokend water (ook wel au bain-marie genoemd). Roer de chocolade goed door. Haal na 5 minuten de chocolade van het vuur.

Stap 3: Pak de 2 middelgrote eieren en split deze. Mix het eiwit circa 5 minuten zodat het eiwit goed wordt geklopt.

Stap 4: Doe de slagroom in een grote kom en klop deze ongeveer 3 minuten.

Stap 5: Klop de eierdooiers lot met de garde. Roer vervolgens de rest van het suiker erdoorheen.

Stap 6: Roer vervolgens de gesmolten chocolade door het eidooier- suikermengsel. Voeg daarna ook de slagroom toe.

Stap 7: Spatel het eiwit snel en luchtig en voeg dit toe aan je chocolademengsel.

Stap 8: De laatste stap is om de chocolademousse te verdelen in een aantal glazen of kopjes. Dek dit goed af en zet ze koud in de koelkast en wacht minimaal 2 uur zodat jouw chocolademousse goed opstijft.

Stap 9: Eet smakelijk!!!

Bereidingstip!

Maak het gerecht extra lekker door geschaafde witte chocolade of blauwe besjes toe te voegen als garnering. 

 

 

Wat heb je nodig?

  • Mixer
  • Spartel
  • Garde
  • Pan
  • 3 kommen

Ingredienten

  • 150 gram pure chocolade (78%)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 ml verse slagroom
Aanbieding!
Uitverkocht

Aanbieding

Ambré 1993

18,90 15,40