fbpx

Chocolade truffels

Chocolade truffels met Port Valriz Ruby Reserva

Chocolade truffels

Zodra je de port opent wil je er gelijk een lekker stevige schimmelkaas bij hebben. Waar wij deze port ook geweldig bij vinden is bij pure chocolade truffels. Het bittere met het zoete maakt het een perfect duo.

 
Bereiding

Kook de room op in een steelpannetje en voeg 500 gram chocolade toe. Zodra de chocolade helemaal gesmolten is voeg je de espresso en de Frangelico toe.

Snijd de boter in blokjes en roer deze door de chocolade.

Schenk het chocolade mengsel uit in een diepe schaal (bijvoorbeeld een ovenschaal) die in de koelkast past. Laat het chocolademengsel een nachtje opstijven.

Haal de volgende dag de opgestijfde chocolade uit de koelkast en smelt de overige chocolade.

Schep ondertussen kleine bolletjes uit het chocolademengsel. Doe dit met een kleine ijsbolschep. Haal de bolletjes door de gesmolten chocolade om ze vervolgens door de cacao te rollen. Laat de truffels afkoelen in de koelkast.

 

Geniet ervan. 

 

Ingrediënten 

Voor ongeveer 40 truffels
  • 250 ml room
  • 800 gram pure chocolade
  • 100 ml espresso
  • 100 ml Frangelico
  • 100 gram boter (koud)
  • Cacao poeder