fbpx

Runder Carpaccio met truffelmayonaise

Carpaccio

De beste wijn bij een runder carpaccio is onze Pinot Noir. Een carpaccio vraagt om een lichte wijn, aangezien het gerecht zelf ook niet zwaar is. Een pinot noir is hier een geschikte wijn voor. Daarnaast heeft deze wijn ook iets aards, wat mooi samengaat met de truffel mayonaise

Bereiding

Verdeel de carpaccio over 4 borden en laat het even op temperatuur komen.

Verhit een koekenpan en rooster een handje pijnboompitten goudbruin.

Sprenkel naar wens de truffelmayonaise over de carpaccio. Leg een beetje rucola in het midden en sprenkel hier wat olijfolie over.

Rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit samen met de pijnboompitten erover en voeg wat peper en zout toe. Eet smakelijk!

Ingrediënten –  4 personen

  • 4 x 80 gram rundercarpaccio van de slager

  • Rucola

  • Pijnboompitten

  • Olijfolie

  • Peper

  • Zout

  • Truffelmayonaise