Recept Caesar Salade
Het originele recept van een caesarsalade bestaat maar uit zes ingrediënten: romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en Worchestershire-saus. Ook varianten met bacon en gegrilde kip zijn zeker niet minder lekker. De frisse en knapperige sla, de zilte smaken van de kaas en bacon, het mollige van het eitje en dressing passen namelijk uitstekend bij deze frisse wijn. Deze witte wijn bij caesar salade is dus een perfecte combinatie.
Deze biologische wijn uit de Côtes du Rhône is gemaakt van 100% grenache blanc. Een gedeelte van deze wijn is drie maanden opgevoed in nieuwe ‘barriques’ en geeft een lichte houttoets aan de wijn. De kleur is lichtgeel met een gouden weerspiegeling. Witte bloemen, venkel en anijs zijn de aroma’s en de afdronk is heerlijk zacht. Ofwel een heerlijke begeleider van salades.
Bereiding
- Kook de eitjes in 7 minuten half en laat ze eerst schrikken en afkoelen en snijd ze dan in partjes.
- Bak vervolgens de bacon op laag tot middelhoog vuur goudbruin en knapperig.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippendijen gaar en krokant. Breng ze dan op smaak met peper, zout en citroenrasp en citroensap.
- Doe daarna alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in je keukenmachine of in de beker van je staafmixer en mix tot een egale dressing.
- Als de kip gaar is, snijd je deze in reepjes. Doe dan de little gem in een schaal, meng daar de kipreepjes, de bacon en het ei voorzicht doorheen. Schep dan de dressing erdoor en rasp als laatste de Parmezaanse kaas er grof over.
- Serveer dan met geroosterd knoflookbrood of maak hier croutons van.
- Geniet ten slotte van de combinatie van wijn bij caesar salade!
Ingrediënten – 4 personen
4 kropjes little gem sla
400 gram kippendijen
4 plakken (liefst wat dikkere) bacon
4 eitjes
1/2 citroen
Stuk Parmezaanse kaas, grof geraspt
Olijfolie
Peper en zout
Dressing:
Blikje ansjovis
1/2 citroen
1 teentje knoflook
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel pittige Dijon mosterd
3 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 eigeel