Bruschetta met tomaat en basilicum
Een fijne zomerse dag is pas compleet met lekkere wijn en hapjes. Deze bruschetta met tomaat en basilicum is heerlijk luchtig, fris en gemakkelijk te maken. Lekker bij de borrel, als hapje of als voor- of bijgerecht. Maar welke wijn past goed bij bruschetta?
De Ava is zijdezacht en past subliem bij een Italiaans gerecht zoals bruschetta. De blend van 50% Syrah, 35% Grenache noir en 15% Mourvèdre heeft een granaat rode kleur. Rood fruit en kruiden, vol, krachtig en toch niet zwaar. Frans met een knipoog naar Italië, zo kun je deze wijn het best omschrijven. Biologisch geteeld. Mooi beschreven en gewaardeerd in het toonaangevende wijnblad La Revue du Vin de France. De uitgesproken Italiaanse smaken zijn perfect te combineren met deze biologische rode wijn uit Zuid-Frankrijk.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zet een kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze een minuutje onder in kokend water. Op deze manier kun je het velletje van de tomaat eenvoudig verwijderen.
- Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snij de tomaat in kleine blokjes. Doe de tomatenblokjes in een kom.
- Snij of scheur de basilicum in kleine stukjes en voeg toe aan de tomaten.
- Pers een knoflookteen uit en voeg deze samen met een scheut olijfolie en wat peper en zout toe aan het tomaat-basilicum mengsel.
- Pers opnieuw een knoflookteen uit en doe dit samen met een eetlepel olijfolie in een kommetje.
- Snijd de ciabatta in plakjes en leg ze op een beklede bakplaat.
- Smeer de ciabatta stuk voor stuk in met wat van de olijfolie.
- Zet de bakplaat met ciabatta voor ongeveer 10 minuutjes in de oven.
- Haal de broodjes uit de oven en verdeel het tomatenmengsel erover. Als garnering kun je een basilicum blaadje gebruiken. Ook lekker om nog wat parmezaanse kaas toe te voegen.
Seveer de broodjes op een mooi bord. Genieten maar!
Ingrediënten – 15 stuks
- 1 ciabatta brood
- 4/5 rijpe tomaten
- Extra vierge olijfolie
- 2 knoflookteentjes
- Een handje verse basilicum
- Peper en zout