Brownies met karamelijs
Brownies; wie is er niet gek op? Serveer deze brownies met onze traditionele en authentieke port uit de D.O.C. Porto. De rijke en gulle smaken zijn goed in evenwicht en passen uitstekend bij chocolade en karamel. De blend van Tinta Amarela, Tinta Roriz en Touriga Franca is een feest voor uw zintuigen. Deze heerlijke port heeft een robijnrode kleur en een geur van rijp fruit, verse vijgen met aangename hints van rozijnen en munt. In de mond heeft deze port kracht. Mooie tonen van karamel, tabak en fijne vanille. Een heerlijke wijn bij chocolade en extra lekker met een bolletje karamelijs!
Bereiding
- Verwarm de oven alvast voor op 180° en bekleed een rechthoekig bakblik van 30cm met bakpapier.
- Smelt de boter en chocola au bain marie in een grote kom.
- Meng in een andere kom de cacao, bloem, suiker en bakpoeder roer ook die door het mengsel van chocola.
- Voeg de droge mix toe aan de gesmolten chocolade en boter en meng door elkaar.
- Voeg tot slot de eieren toe en mix het beslag tot een gladde substantie.
- Schenk het browniemengsel in de bakvorm en zet het voor ongeveer 25 minuten in de oven. De brownies hoeven van binnen niet helemaal gaar te zijn. Anders dan bij cake mag het beslag van binnen nog een beetje kleverig zijn. Dit kun je testen door met een satéprikker in de brownies te prikken.
- Laat de brownies in de vorm afkoelen en snij het na afkoelen in vierkante brokken.
- De brownies zijn extra lekker met een bolletje karamelijs.
Smullen maar!
Ingrediënten
- 250g boter
- 4 eieren
- 350 gram suiker
- 200g purechocolade (70% cacao)
- 80g cacaopoeder, gezeefd
- 65g bloem, gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
optioneel
- karamelijs