fbpx

Biefstuk in verse Stroganoffsaus

De Odisseia Tinto is gemaakt van drie Portugese druiven soorten. Deze Blend heeft een diep bordeauxrode kleur met aroma’s van donker rijp fruit, zoals die van bessen, bramen en donkere kersen, maar ook ruik je viooltjes. Na de fruit ruik je langzaam de hout invloeden, waaronder tabak. Qua smaak verbaast de wijn je met zijn nog mooie zuren. De tannines zijn zacht en maakt het een gemakkelijke wijn om te drinken.Deze wijn past heerlijk bij rijke vlees gerechten zoals deze biefstuk in verse Stroganoffsaus. Binnen 20 minuten staat dit lekkere gerecht op tafel. Eet smakelijk! 

1. Kook de rijst in afgepast water met een snufje zout en een paar takjes tijm. Gaar op gematigd vuur met het deksel op de pan.

2. Laat de braadpan flink heet worden. Snijd de biefstuk in gelijke blokken. Schroei rondom dicht op hoog vuur in olijfolie en een klontje roomboter. Haal de biefstuk wanneer ze goudbruin gebakken zijn direct uit de pan. Haal de pan van het vuur.

3. Snijd de rode ui, knoflook, paddenstoelen en paprika. Bak de gesneden groenten op hoog vuur aan in de braadpan. Roer regelmatig en voeg nog een klontje roomboter toe. Voeg ook gesneden rode peper toe naar smaak voor extra pit. Zet vervolgens het vuur laag.

4. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en roer door. Verwarm ongeveer 2 minuten op laag vuur. Roer daarna de bloem erdoor en ‘gaar’ de bloem. De bloem zorgt voor de binding van de saus.

5. Voeg de mosterd, Worcestershire saus, bouillonblokje en een kopje water toe en roer op gematigd vuur door. Laat de saus even lekker pruttelen op laag vuur. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper en (optioneel) een scheutje wodka.

6. Verwarm de gebakken biefstuk ongeveer 2 minuten in de saus. Roer tot slot vlak voor het serveren de crème fraîche en gehakte peterselie er doorheen.

Ingrediënten –  4 personen

  • 600 gram biefstuk
  • 300 gram paddenstoelen (kastanjechampignons en shiitake)
  • 1 rode ui
  • 2 gele/oranje paprika’s
  • 3 teentjes knoflook
  • stukje rode peper
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 runderbouillon blokje
  • 2 eetl. Worcestershire saus
  • 2 eetl. creme fraiche
  • verse platte peterselie
  • ca. 280 gram zilvervliesrijst
  • verse tijm
  • evt. scheutje wodka