fbpx

Beef Wellington

beef wellington de beste wijn bij

Beef Wellington

De ultieme klassieker; Beef Wellington. Een zeer smakelijke combinatie van ossenhaas, een paddenstoelenmix en spinata romana, omhuld met krokant bladerdeeg. Perfect voortebereiden en perfect bij onze Ava. Deze rode wijn is een echte eet-wijn. Erg aromatisch en in de mond donker fruit, viooltjes en een vleugje zoethout. Ronde tannines en een lange afdronk.

Bereiding

Haal de ossenhaas minstens een half uur voor bereiding uit de koelkast.

Smelt een klontje boter in een braadslee en schroei de ossenhaas aan alle kanten dicht. Haal het vlees het uit de pan en laat rusten in de koelkast.

Hak de helft van de paddenstoelen zeer fijn. Pel de sjalotjes, kneus twee teentjes knoflook en snipper fijn. Bak de paddenstoelen met een klontje boter in de pan en voeg de sjalotjes en knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout, de verse tijm en de mierikswortel. Laat de duxelle ca 15 min. afkoelen en uitlekken in een vergiet.

Leg een stuk huishoudfolie op het werkblad. Leg hierop dakpansgewijs de spinata romana in dezelfde lengte als de ossenhaas. Verdeel hierover de afgekoelde duxelle en de ossenhaas daar bovenop. Rol het vlees met de duxelle en de spinata romana met behulp van de huishoudfolie strak op. Laat het geheel 15 minuten rusten in de koelkast.

Leg op een bakpapertje het eerste bladerdeegvel en leg het vlees hier bovenop. Haal het huishoudfolie weg en drapeer met het tweede bladerdeegvel. Snijd op maat en hecht de beide vellen stevig aan elkaar. Snijd het bladerdeeg enkele malen diagonaal in. Zet 40 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.

Doe ondertussen nog een klontje boter in de koekenpan en bak hierin de rest van de paddenstoelen aan op hoog vuur. Breng op smaak met knoflook, peper, zout en nog wat tijm.

Maak de knolselderij schoon, hak in blokjes en kook met een snufje zout gaat. Pureer met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.

Garneer de borden met de knolselderijpuree en de paddenstoelen. Serveer de ossenhaas als geheel aan tafel en snijd daar aan.

 

Geniet samen met een glas d’Ava van Domaine Bellavista van dit heerlijk feestelijke gerecht.

 

Ingrediënten

6-8 personen

  • 1 kg ossenhaas
  • 200 gr spinata romana
  • 800 gr gemengde bospaddenstoelen
  • 3 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • Bosje tijm
  • 3 el mierikswortel
  • 2 grote vellen bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 knolselderij
  • 200 ml slagroom