Bavette met Salsa van Paprika en Tomaat

Bavette met Salsa van Paprika en Tomaat

De bavette is een delicatesse voor op de barbecue en wordt ook wel de nieuwe biefstuk genoemd. Dit magere rundvlees komt uit de flank van de koe en is hierdoor heerlijk mals. Stevige bite door de structuur, maar net zo mals als een tournedos. Doe niet te veel met het vlees. Dat is alleen maar zonde. Kneus enkel wat peperkorrels voor een kruidig aroma strooi vlak voor het serveren nog met een beetje zout.

Odisseia tinto heeft een donker, medium robijnrode kleur met aroma’s van donker rijp fruit, zoals die van bessen, bramen en donkere kersen. Na de fruit ruik je langzaam de hout invloeden, waaronder vanille. Qua smaak verbaast de wijn je met zijn nog mooie zuren gezien de leeftijd van de wijn. De tannines zijn zacht en maakt het een gemakkelijke wijn om te drinken.

Bereiding

Verwarm de barbecue tot een hoge temperatuur (circa 280°C) en verwarm het rooster. Gril het vlees aan beide kanten in ongeveer 5 á 6 minuten per kant mooi rosé.
Snijd de groenten. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de salsa door elkaar en maak op smaak met peper en zout.

Bron: Ik BBQ Voor Jou

Ingrediënten 2 personen

  • 1 runderbavette, schoongemaakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1⁄2 rode ui, gesnipperd
  • 1⁄2 bosje verse koriander, grof gehakt
  • Scheutje olijfolie
  • 1 limoentje, sap
  • peper en zout
[ux_products style=”normal” type=”row” columns=”1″ ids=”4099″]