fbpx

Bagels met zalm en roomkaas

Bagels met zalm

Dit recept is heel simpel en heeft eigenlijk weinig uitleg nodig. Bagels met zalm zijn altijd goed, erg lekker en gemakkelijk klaar te maken. Een ideaal lunch gerecht! 

Als je dan toch lekker aan het genieten bent, serveer de bagels dan met onze Macon-Davayé, gemaakt van 100% chardonnay druiven. De wijn is goudgeel van kleur en heeft een neus van bloemen, steenfruit en wat kruiden. Aan het begin proef je vooral de mineralen en de volheid van de wijn, maar in de afdronk merk je dat dit een wijn uit de Bourgogne is. Heerlijke mooie zuren. Combineert uitstekend met zalm.

Stappenplan 

  • Snijd de bagels horizontaal doormidden.

  • Meng de roomkaas met de dille, wat citroensap, peper en zout. 
  • Smeer de bagels rijkelijk met de roomkaas.

  • Leg vervolgens de plakken gerookte zalm op de bagels.

  • Knijp wat citroensap uit over de zalm om extra smaak toe te voegen.

  • Snij de rode ui in dunne ringen en leg dit tot slot samen met wat rucola op de bagels.

Gerookte zalm en roomkaas combineren altijd heel erg goed, de smaken vullen elkaar goed aan. Samen met onze Chardonnay wordt het helemaal een feestje. Eet smakelijk!

 

Ingrediënten –  2 personen

  • 4 Bagels
  • 125 gram verse roomkaas
  • 1/2 zak rucola 
  • 100 gram gerookte zalm
  • Versgemalen peper 
  • Halve citroen
  • Eetlepel dille 
  • Halve rode ui