Pittige Zoetzure Aubergine met Sushirijst
Een heerlijk vegetarisch recept in het kader van week zonder vlees! Om dit gerecht compleet te maken hebben wij weer de lekkerste wijn klaargezet. De Odisseia Rosé ruikt fruitig en bloemig en de smaak is knisperend fris met een lange aangename afdronk. Heerlijk bij deze vega gerecht.
BEREIDING
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm dan de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg daarna de blokjes aubergine toe en bak ze goudbruin. Leg een deksel op de pan en laat 10-15 min zachtjes bakken tot de aubergine zacht is; schep het mengsel regelmatig om. Meng intussen in een kommetje de azijn met de sojasaus en suiker; roer tot de suiker is opgelost. Voeg dan de maïzena toe en meng alles goed.
Meng de sperziebonen en de helft van de chilipeper door de aubergine en stoof alles afgedekt nog ca. 4 min mee. Voeg het azijnmengsel toe en schep alles goed om. Laat de aubergine afgedekt nog ca 2 min zachtjes stoven. Serveer met de rijst. Zet daarnaast extra sojasaus en de rest van de chilipeper op tafel.
Ingrediënten 2 personen
150 g sushirijst
1 el zonnebloemolie
1 ui, in halve ringen
1 aubergine, in blokjes van 2 cm
2 el rodewijnazijn
2 tl sojasaus, plus extra
2 el suiker
2 tl maïzena
100 g sperziebonen, gehalveerd
2 rode chilipeper, in dunne reepjes