fbpx

Asperges op klassieke wijze met ham en ei

klassieke asperges

Klassieke asperges met ham en ei

Witte asperges en botersaus is een klassieke combinatie, geserveerd met een gekookt ei, gekookte ham en aardappelen. Samen met onze Auxerrois de Traenheim een perfecte combinatie. Deze wijn omarmt het gerecht. De smaak van de asperges, het aardse karakter daarvan is in totale balans met deze wijn. Echt een TOP combinatie. Dit is de beste wijn bij asperges op klassieke wijze.

 

Schil de witte asperges. Hak ongeveer 2 cm van de bodem fijn en zet de asperges in koud water om te voorkomen dat ze bruin worden.

Plaats de asperges in een grote pan en vul deze met koud water. Voeg een beetje boter en zout toe om smaakvol water te maken om later mee te koken. Haal de asperges uit de grote pan.

Was intussen de verse peterselie, hak deze fijn en zet apart.

Kook de aardappelen ongeveer 10 tot 15 minuten. Prik ze met een vork om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn. Kook de eieren ongeveer 7 minuten.

Plaats de geschilde asperges in de pan gevuld met het voorbereide water.

Laat het niet aan de kook komen, maar laat het ongeveer 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.

Ze zijn klaar als je ze een beetje kunt buigen. Zet het vuur laag en laat ze in het water wachten tot ze klaar zijn om te serveren.

Geklaarde boter, voeg boter toe aan een kleine steelpan en laat het heel langzaam smelten. Je zult merken dat een witte substantie naar de top stijgt. Schep het schuim eraf met een lepel. De boter is nu geklaard en ziet er mooi helder uit.

Leg 5 witte asperges op een bord en snijd de gekookte eieren in vieren.

Verdeel de aardappelen en de gekookte ham.

Werk af met geklaarde boter en gehakte peterselie.

 

Heerlijk met een glas Auxerrois de Traenheim.

 

Geniet ervan.

Ingrediënten –  4 personen

  • 20 witte asperges
  • 4 eieren
  • 8 plakjes gekookte ham
  • 400 gram aardappelen
  • een beetje boter
  • 2 el gehakte verse peterselie
  • Geklaarde boter om als saus te gebruiken