fbpx

Huisgemaakte Appeltaart

appeltaart de beste wijn bij

Huisgemaakte Appeltaart

Met deze Crémant kan het feestje pas echt beginnen!

De kleur van de wijn is licht goud en de bubbels zijn rijkelijk aanwezig. In het glas ruik je citrusvruchten en witte bloemen gevolgd door steenfruit, denk aan perzik en nectarines. De smaak van de wijn is heerlijk verfrissend dankzij de aanwezige bubbel en is zeer fruitig met een klein zuurtje op het eind.

Door de fijne bubbel worden de smaakpapillen extra geactiveerd en neutraliseert het de mond, zodat je met een schone lei kan beginnen aan het diner. Wil je wat eten bij deze bubbel? Denk dan aan wat zoetere gerechten met fruit! Zoals bijvoorbeeld onze versgebakken appeltaart. De frisse bubbels van deze wijn worden door de zoetigheid wat zachter waardoor het een mooi geheel vormt.

 

Bereiding

Vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de bloem en basterdsuiker in een kom. Voeg de boter, zout en deel van het ei toe. Kneed goed door totdat je een mooie soepel deeg krijgt. Laat het deeg rusten afgedekt met plasticfolie op een koele plaats

Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij de appel in kleine stukjes. Doe ze in een kom. Besprenkel de appels met de citroensap. Vermeng de appels met de rozijnen, citroenrasp, kaneel en suiker.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot ongeveer 30 cm. Bewaar de rest van het deeg voor de repen bovenop. Bekleed de springvorm met het deeg. Vul de vorm met het appelmengsel en druk heel goed aan. Maak van het resterende deeg repen van ongeveer 1,5 cm breed en ½ cm dik. Leg de repen kruislings over de taart heen. En druk ze tegen de zijkant aan. Bestrijk het deeg met het resterende ei.

Plaats de springvorm op een rooster in de voorverwarmde oven en bak de appeltaart in ongeveer 1 ¼ uur gaar en goudbruin. Laat de appeltaart in de vorm afkoelen.

Maak de abrikozenjam al roerend warm in een steelpan en bestrijk naar wens de afgekoelde appeltaart met abrikozenjam.

Heerlijk met een glas Crémant de Bourgogne.

Geniet ervan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten 

Voor 10-12 personen

 

  • 300 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 200 gr koude boter in stukjes gesneden
  • Zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 kg zure appels
  • 150 gram rozijnen, geweld
  • 1 citroen geraspte schil
  • 75 gram suiker
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • Eetlepel citroensap
  • Springvorm diameter 24 centimeter
  • Plasticfolie
  • Vel bakpapier
  • Abrikozenjam 125 gram